On the TransCanadian Highway….

foto 1 (4) Goed uitgerust zijn we vanmorgen op tijd vertrokken, op weg naar het binnenland van British Columbia. We hadden graag nog wat meer gezien van Vancouver want de stad voelt relaxed aan met z’n vele fietsers, trolleybussen en zijn met bomen omzoomde straten…maar Kelowna wacht op ons. In de voorbereiding hadden we gelezen dat er in het kleine dorp Harrison Hot Springs (de naam alleen al is leuk!) een Art&Music festival is, en toevallig vandaag was het Childrens Day. Reden genoeg om een detour te maken langs aardbei-, hazelnoot- en blauwebessen plantages om een cultureel uitstapje te maken. Dit bleek een goede keus: de kids hebben menig kunstwerkje ( lees:knutseltje) gemaakt en heerlijk gespeeld, terwijl de mannen in het Duitse Zwarte Woud genoten van een Weizzen biertje (in Harrison Hot Springs bleek een Bierstube te zitten???)foto 2 (3)
Na al deze inspanningen hebben we in de koelte van de bomen gepicknickt. Het is hier verbazingwekkend warm: we tikken iedere dag de 30 graden aan!
We reden vervolgens door de bergen verder het land in en ook op bijna 2000m hoogte is het nog zo warm! Al zagen we vanuit de auto de sneeuw in de bergkammen die toch heel dichtbij leken?
De rit door het gebergte was prachtig: schitterende vergezichten, steile kliffen, helderblauwe bergmeren afgewisseld met heel grote rookwolken. Er zijn op dit moment ontzettend veel bosbranden. Deze zie je erg goed: ze kleuren de hemel oranje en de rookkolommen zijn enorm!
Het hotel in Kelowna is prachtig én heeft een heerlijk zwembad waar we zo vanuit onze kamer in kunnen springen! Daar hebben de kleine én de grote kinderen erg van genoten. Na een boodschapje gedaan te hebben (voor de ingewijden; Safeways is echt veel beter dan K-mart!) liggen we nu voor pampus in de kamer. Toch best heftige dagen gelijk aan t begin van de reis! Morgen weer vroeg op: de reisteller geeft een rit aan van 6,5 uur en daarbij passeren we Glacier National Park, een schitterend natuurgebied waar ik graag mijn verjaardagsfeestje wil vieren!
Er liggen al cadeautjes klaar die we van het thuisfront hebben mee gekregen…en dat zijn alleen degene waar ik vanaf weet…. Wie weet welke verrassingen me te wachten staan……ik ben zó nieuwsgierig.. hihi..
Tot morgen!!!foto 2 (2)