Dag 9: Vršič pas

De Vršič-pas op 1611 meter hoogte is de hoogste bergpas van Slovenië. De pas is gelegen in de oostelijke Julische Alpen. Over de pas loopt de weg tussen Kranjska Gora en Trenta. De Vršič-pas heeft 50 haarspeldbochten. Russische krijsgevangenen legden de pas tussen 1914–1916 als militaire weg aan door het Isonzodal. Meer dan 400 kwamen bij een lawine in maart 1916 om. Voor de omgekomen Russische arbeiders is een kapel opgericht een prachtige seerene plek halfverwege de route. Er zijn onderweg diverse stops waar je prachtig uitzicht hebt over de bergen van Trilav. Morgen gaan we ziplinen en raften we zijn benieuwd naar wat ons te wachten staat.

2 gedachten over “Dag 9: Vršič pas

  1. Wat is het weer leuk om met jullie mee te lezen, net of we er een beetje bij zijn. Lang geleden, toen we elkaar net kenden, zijn Gert en ik op wintersport geweest in Kransjca Gora! Leuk om het nu in t groen te zien. Ik herinner me vooral de enorme schnitzels die daar werden geserveerd. Veel plezier weer de komende dagen!

Reacties zijn gesloten.