Dag 8: Kranjska Slovenie

Vandaag rijden we verder naar Slovenie. Onderweg net voor de grens met slovenie bezoeken we een prachtig bunkercomplex. Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling over een steile bosweg naar het museum.

Het bunkercomplex is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog, ten tijde van de Koude Oorlog. En nog 2002 was het operationeel vanwege de strijd in Joegoslavië. Het complex bestaat uit een aantal ingerichte bunkers met daartussen betonnen loopgraven. Een paar bunkers hebben nog de oorspronkelijke geschutskoepels welke toegankelijk zijn.

Op het terrein is verder nog veel opstelling van geschut. Het museum is wat rommelig, maar komt erg leuk over vanwege de originaliteit van de bunkers, de nog aanwezige operationele uitrusting en de manier waarop ze in de berg verwerkt zijn.

Als klap op de vuurpijl kan men (uiteraard tegen betaling) een rondje maken in een echte tank. Nou dat laten we ons geen twee keer vragen en off we go…… wat een geweld. Na deze indrukken vervolgen we onze route en komen uiteindelijk aan in Kranjska een klein plaatsje in Slovenie. We wilden eerst op een camperplaats overnachten alvorens morgen te vertrekken naar NP Triglav. Aangekomen op deze plek zien we dat de ruimte beperkt is en de meeste plekken bezet worden door Slovenen. Op zich geen probleem zou je denken maar helaas hebben onze Oost Europese Camper berijders dezelfde eigenschappen als onze Oost Europese vrachtwagenchauffeurs en worden de halve liters bier rijkelijk weggetikt. Dit is niet onze plek, we pakken onze spullen in en rijden naar een camping.

Hier aangekomen is het inmiddels behoorlijk gaan onweren en regenen. Gelukkig maar van korte duur en enige tijd later staan we op een fijne beschutte plek met prima voorzieningen en een prachtig uitzicht op de bergen van Tiglav.

Een gedachte over “Dag 8: Kranjska Slovenie

  1. Ik zie het al leuke belevenissen weer .
    Daar moette gij jonk voor zijn ( citaat kl. opaatje)
    Maak er wat moois van ik zie en hoor het wel !!

Reacties zijn gesloten.