Dag 7: The Eagles Nest (Kehlsteinhaus)

Het huis bovenop de Beierse Obersalzberg het Kehlsteinhaus was Hitlers zomerwoning. Ook genoemd het Adelaarsnest waarin naast Hitler allen zijn meest trouwe aanverwanten mochten komen alhier werden alle (snode) plannen doorgesproken inzake het Derde Rijk. In dertien maanden tijd wordt als cadeau voor Hitlers vijftigste verjaardag in 1939 een huis gebouwd op de 1834 meter hoge top van de Kehlstein.

De tunnels, steile hellingen en de vele haarspeldbochten die de weg naar het Kehlsteinhaus kent, laten zien hoe ingewikkeld deze bouwonderneming geweest moet zijn. Dag en nacht is er door 4000 arbeiders gewerkt aan de weg en het huis zelf. Door een tunnel van 125 meter krijgt men toegang tot een flonkerend gouden lift met spiegels vanuit de lift kom je uit in “The Eagles Nest” wat tegenwoordig dienst doet als restaurant.

Jammer hoor maar als je op de top van de berg aankomt is het uitzicht simpelweg fantastisch. We maken een korte wandeling en proberen de massaal toegestroomde toeristen te ontweiden, wat verderop lukt dit prima en genieten we van fantastische vergezichten. Terug beneden rijden we door naar Oostenrijk waar we een leuke camperplek vinden met prachtig uitzicht op de Alpen. 

Een gedachte over “Dag 7: The Eagles Nest (Kehlsteinhaus)

Reacties zijn gesloten.