Dag 4: Dachau

Vandaag bezoeken we Dachau. Het concentratiekamp Dachau was het eerste grootschalig opgezette concentratiekamp van de Nazi’s. Het concentratiekamp was door Himmler opgericht en werdt door de SS gebruikt om met name politieke tegenstanders te onderdrukken, martelen en tenslotte te vermoorden.

Het is mega druk en wordt ook veel door jongeren van over de gehele wereld bezocht. We bezoeken het museum, de barakken en tenslotte de gaskamer en het crematorium. We zijn er nog stil van. Wat een gitzwarte bladzijde uit de geschiedenis van de mensheid. Er hebben circa 200.000 personen gevangen gezeten en er stierven er zeker 41.500 ten gevolge van uitputting, marteling, medische experimenten of men werd geëxecuteerd door ophanging, vuurpeloton of de gaskamer……..

Na dit indrukwekkende bezoek rijden we richting Ulm. Morgen tijd voor wat anders. Een bezoek aan Legoland. Vanavond is het voetbal op TV Belgie-Frankrijk. Het camperterrein staat vol met Belgische kentekenplaten………. eens zien wat de Belgen presteren.

Een gedachte over “Dag 4: Dachau

Reacties zijn gesloten.