Dag 3: Neurenberg Reichsparteitagsgelände

Vandaag een bezoek aan Neurenberg. We gaan specifiek voor een bezoek aan de Reichsparteitagsgelände , dit enorme manifestatieterrein waar de NSDAP (politieke partij van Adolf Hitler) haar ‘partijdagen’ hield. Dit waren meerdaagse propagandistische manifestaties waar de nazi’s zich etaleerden met grote optochten van partijleden, toespraken van Adolf Hitler en andere nazibonzen, en sportmanifestaties. Nou je hebt groot, groter en grootst. Wat een enorm machtsvertoon is dit indrukwekkende gebouw. Het heeft wel wat weg van het Colosseum in Rome. Als je de achtergrond niet beter kent zou je voor dit gebouw bijna ontzag kunnen hebben.

We wandelen door het prachtige park wat rondom de Reichsparteitagsgelände ligt. Het is ook vandaag weer bloedheet en onderweg genieten we van een heerlijk ijsje. Weer aangekomen bij de camper maken we broodjes en een bak koffie, daarna vervolgen we onze route naar Papenheim waar we overnachten om morgenochtend onze weg te vervolgen naar Dachau…….. een zwarte bladzijde uit de Duitse geschiedenis.

Een gedachte over “Dag 3: Neurenberg Reichsparteitagsgelände

Reacties zijn gesloten.