Dag 2: Schleiden – Schölkrippen

Vandaag een route naar kletterwald Taunus in de buurt van Frankfurt. We zijn nog maar net onderweg vanuit het natuurpark als we een zomerrodelbaan passeren. Die moeten we natuurlijk proberen! Zonder te bremsen (op de enkele SLOMO na….. 😃), vol gas! Heerlijk in de eerste zonnestralen naar beneden roetsjen!! En na een bakje koffie rijden we door naar ons volgend avontuur: klimmen en klauteren. Een weekenddrukte maakt dat er af en toe ‘stau’ op de platformen ontstaat, en het kinderparcour is zo pittig .. dit moeilijkheidsniveau hebben we nog niet eerder gezien bij een baan voor kinderen van 10 jaar.. zelfs volwassenen vinden de uitdaging soms te groot en moeten naar beneden getakeld worden. Een makkelijker parcours is ook voor Li Chen beter te behappen (te grijpen beter gezegd) en ondanks de pittige opdrachten en de soms slecht onderhouden houten onderdelen genieten we van het verleggen van onze grenzen. We vervolgen onze rit naar het zuidoosten van Frankfurt waar onze boerencamping ons een prachtig uitzicht geeft over de heuvels van dit land. En bij t resaurant serveren ze OerDuits eten: bratkartoffeln en spek. En…… Heffe-weizen bier om de dag mee af te proosten. Met een ondergaande zin spelen we nog een klittenband-balspelletje (hoe heet dat spel ook alweer? We speelden dat als kind al; een tennisbal en een rond batje met klittenbandspul: geweldig!)  en maken de plannen voor morgen concreet…. op naar een nieuwe dag met indrukken.. 

Een gedachte over “Dag 2: Schleiden – Schölkrippen

  1. Klinkt alweer als prima. Aardappelen en spek. Lekker rodelen en klimmen. Geniet ervan.

Reacties zijn gesloten.