Oudtshoorn

Vandaag zijn we in Oudtshoorn een klein plaatsje wat met name floreert door de Struisvogelboerderijen in de omgeving. Omdat we nog redelijk vroeg op de dag aankomen besluiten we alvorens we een struisvogelboerderij bezoeken een bezoek te brengen aan de Cango grotten. De Cango grotten zijn opgebouwd uit een stelsel van grotten. De grotten liggen in de Zwarte Bergen in de Kleine Karoo. De Cango grotten worden tot de mooiste grotten van de wereld gerekend en inderdaad ze zijn prachtig. We hadden ook de mogelijkheid voor een cave exploration waarbij je dieper en in de wat minder bezochte delen van de grotten komt. Maar na het doorkruipen van een proefgang (hoogte circa 25 á 30 cm) besluiten we dit maar niet te doen (tot teleurstelling van Li Chen). Later zien we tijdens de rondleiding een groep van deze “cave explorers” voorbijkomen en inderdaad deze passen qua formaat gemakkelijk 1,5 keer in mij of Bar dus uiteindelijk erg blij dat we dit niet gedaan hebben. Daarna bezoeken we de struisvogels op de de Cango Ostrich Farm, dit is een biologische boerderij die op de route ligt vanaf de Cango Grotten. De Cango Ostrich Farm is wat kleinschaliger dan veel grote struisvogelboerderijen en hierdoor kunnen we beter in aanraking komen met de beesten. Fijn hoor……………….. 😉

 

2 gedachten over “Oudtshoorn

  1. Ooh te gek die struisvogels ! Dat had ik ook wel wat gevonden ..
    Voor die grotten zou ik passen denk ik ?!
    OMG dat jullie die cave exploration nog maar overwogen hebben 😳😳
    Ik val al flauw als ik eraan denk 😬
    Amuseer u nog vollebak hé !!!

Reacties zijn gesloten.