Krugerpark dag 1

4:30 uur opstaan met gebrul van leeuwen o ja we zijn in het Krugerpark wat beloofd dit?! We zijn “aangehaakt” bij een reisgezelschap om samen een safari auto te delen. Een klein gezelschap van 14 personen ook via NRV. Om 5:30 uur staat de koffie klaar en onze lunch pakketten heerlijke broodjes, jus, yoghurt en een lekker eitje. Om 6:00 uur vertrek richting Kruger wat al met al toch nog een uurtje rijden is. Om 7:00 uur rijden we het park in. Wat een uitgestrekte en weidse vlakten! Een echt Afrika gevoel op deze savanne! Gelukkig is het winter en zijn de bomen kaal en t gras dood. Hoe je in de zomer hier wild moet spotten als alles groen is, is ons een raadsel. Nog een bijzonder gegeven is het feit dat het, ondanks dat het nooit regent in deze winterperiode, er vandaag 2x een buitje valt. Niets ergs, maar het is hierdoor wel erg koud. Gelukkig waren we gewaarschuwd en hadden we hier op gerekend: we hebben ons warm gekleed. (Lees:shirt, shirt met lange mouwen, windstopper en dikke jas!) Zebra’s, Kudu, hyena’s, jakhals, Giraffes en ook machtig veel olifanten en ja zelfs leeuwen en ook maar liefst 5 cheeta’s (moeder met 4 jongen) wat natuurlijk een magnifiek gezicht is……. genieten. Jammer dat we vandaag geen neushoorn zagen maar het is nog maar de eerste dag in het eerste park dus wie weet wat we nog te zien krijgen. Een hele weg zijn we vergezeld door Zazoe, de vogelbediende uit Lion King. Hij was net zo irritant aanwezig als in de film! Moe en voldaan zijn we om 6 uur weer terug in de Game Lodge. We gaan zo lekker eten en op tijd onder de wol want….. morgen weer een dag vol met avonturen!

Een gedachte over “Krugerpark dag 1

Reacties zijn gesloten.