Negombo

IMG_9558Vandaag aangekomen in Negombo. Hier zijn we onze reis 3 weken gelden begonnen. Het einde is helaas weer in zicht maar we kijken terug op een prachtige rondreis door Sri Lanka. We hebben veel mooie dingen gezien en veel meegemaakt. We bekeken o.a. veel mooie Stupa’s, hebben  prachtige locaties bezocht zoals Sigiriya, Dambula, Anuradhapura, Galle, Yala NP en niet te vergeten onze fantastische overnachtingen in de eco lodge in Wildpathu NP. Onderweg werden we regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van de Tsunami uit 2004, de oorlog dit het land tot 20 jaar gelden in zijn greep hield en de armoede die het land kent. Hoe dan ook de mensen zijn eerlijk en oprecht en proberen er het beste van te maken zowel voor hun zelf als voor de bezoekers van dit prachtige land. We hebben heerlijk gegeten en overnacht in (redelijk) goede hotels. Wat ons is tegengevallen zijn met name de prijzen, het leven voor de toerist is (erg) duur in vergelijking met de andere landen in Azië, erg vreemd als je weet dat het gemiddeld inkomen in Sri Lanka circa USD 200 per maand bedraagt en wij voor een maaltijd USD 10 p/p moeten betalen, toegang tot één van bovenstaande locaties circa USD 25 p/p kost en een biertje al gauw USD 5 kost. We dachten rond te kunnen komen van circa EUR 15 á 20 p/d maar dit hebben we bij lang en na niet gehaald, verder maar niet te lang bij stilstaan en lekker (na)genieten van hetgeen we allemaal hebben meegemaakt. Chen is inmiddels letterlijk zwart geworden, niet normaal. Ook wordt er weer gepraat over mogelijke volgende vakantiebestemmingen maar nu verlangen we stilaan weer naar onze eigen (t)huis, ons eigen bed en het vertrouwde eten (dit geldt met name voor Chen). Morgen maken we nog een laatste trip naar Negombo en Colombo waar we o.a. de lokale vismarkt zullen bezoeken donderdag doen we lekker rustig aan zullen de tassen weer inpakken en wat uitrusten voor de lange terugreis die ons te wachten staat. Als alles volgens planning verloopt zijn we vrijdag rond 2 uur in Düsseldorf en rond 5 uur weer thuis.IMG_2252